(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
A szerző cikkében a Magyar Rendőrség előítéletek elleni intézkedéseit szeretné bemutatni. Az elemzéshez a rendőrségi és a rendőri kultúra („zsarukultúra”) megközelítést választotta. Célja, hogy a szervezeti kereteket és magát a személyt (embert) elkülönítve mutassa be. A szerző véleménye szerint a képzés és az oktatás a két kultúra között helyezkedik el. A szerző további kutatást és oktatást javasol a rendőri kultúrával kapcsolatban, és javasolja az interkulturális oktatás bevezetését az előítéletes viselkedés megelőzése és az együttműködés javítása érdekében. A szerző úgy véli, hogy mindkét tantárgy oktatásával a rendőrök mind az előítéleteket, mind a rendőri hivatás veszélyeit jobban megértik.