(untitled) (Belügyi Szemle, 2022)
Sopront a rendszerváltoztatás előtti időszakban évtizedekig a titokzatosság és a bezártság jellemezte. Bátran állíthatjuk, hogy az elmúlt harminc év bizonyította, hogy Sopron az egyik legvendégszeretőbb és legbarátságosabb városa Magyarországnak. Akinek csak egyszer is megsimogatja arcát a soproni szél, és fülében hallja zúgni a város harangjait, annak örökre szívébe és lelkébe vésődik a város iránti szeretet, amellyel örök hűséget fogad Sopronnak. Sopron hazánk nyugati kapuja, amely „kapunak” az őrzése és védelme rendkívüli kihívások elé állították a rendészeti szakterületen dolgozó elődjeinket és teszi ezt napjaink szakembereivel is. „Civitas Fidelissima” – a leghűségesebb város. Az 1921. évi népszavazás emlékére adományozta az ország Sopron városának ezt az örökérvényű jelzőt. A hűség és a szabadság városának biztonságát ugyanúgy hűséggel, szakértelemmel és odaadással lehet biztosítani. A hűség és a szabadság városának különös rendészeti aspektusairól, a jelenkor kihívásairól és a jövőbeni tervekről beszélgetett dr. Dános Valér főszerkesztő és dr. Szabó Csaba felelős szerkesztő dr. Herczeg Zoltán r. alezredes úrral, a Soproni Rendőrkapitányság vezetőjével.