(untitled) (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: A recenzió az erőszakos bűnözői magatartás és az agyi, hormonális funkciók közötti kapcsolat szoros kölcsönhatására hívja fel a figyelmet.Módszertan: A tanulmány ismertetése a tartalomelemzés módszertanán és a cikk szerkezeti struktúráját követő szakmai elemzésen alapszik.Megállapítások: A szerzők az agresszió kutatásának orvosi, biológiai megközelítésű ismertetésére vállalkoztak, amelynek során az agy homloklebenyének és az ingerületátvivő anyagoknak, valamint a hormonoknak tulajdonított kiemelt szerepeket mutatják be az erőszakos magatartás megnyilvánulásában.Érték: A tanulmány a természettudományokban és az orvosi kérdésekben kevésbé járatos olvasók számára is érthetően tolmácsolja az erőszakos magatartás hátterében meghúzódó esetleges neurobiológiai okokat.