(untitled) (Belügyi Szemle, 2024)
Cél: Jelen tanulmány célja a hazánkban létrehozott speciális nyomozástámogató és viselkedéselemző tevékenység bemutatása. Módszertan: Az elmúlt évtizedekben komoly fejlődésen ment keresztül a profilalkotás mind a tudományos eredményeket, mind a gyakorlati alkalmazást tekintve, mely modernizálási törekvésekhez hazánk is alkalmazkodott. Megállapítások: A nemzeti szinten kialakított, alkalmazott módszerek relevanciáját nemzetközi kutatási irányok, eredmények és gyakorlati alkalmazás támasztja alá. Érték: Jelen tanulmány azon túl, hogy elsőként bemutatja a hazánkban működő speciális és viselkedéselemzés-alapú nyomozástámogatás szervezeti működését és módszereit, felveti a tevékenység további fejlesztésének szükségességét, melyet az elmélet és gyakorlat szorosabb összefogásával javasol megvalósítani.