(untitled) (Belügyi Szemle, 2011)
A szerző kriminológiai érveket alkalmazva és jogalkotói ajánlásokat megfogalmazva kritikai értékelést nyújt a közelmúltban benyújtott magyar szabálysértési törvényjavaslatról. Ez a javaslat nemcsak rendkívül súlyos szankciókat vezet be, hanem – az eljárások megkettőzésének lehetővé tételével – a szabálysértési és a közigazgatási jogot a büntetőjoggal teszi egyenértékűvé.