(untitled) (Belügyi Szemle, 2011)
A szerző bemutatja egy empirikus kutatás módszertanát és eredményeit, amelynek célja az „ártatlanság vélelme” elvének érvényesülése és alkalmazása volt a büntetőeljárás során. A kutatás a bírói tényértékelés során használt érvelési mintákat, valamint az „ártatlanság vélelméhez” való viszonyukat vizsgálta. A szerző arra a következtetésre jut, hogy szociológiai okok miatt a bírók által alkalmazott „a bizonyítékok szabad mérlegelésének” szabálya nincs összhangban az ártatlanság vélelmének elvével.