(untitled) (Belügyi Szemle, 2011)
A szerző górcső alá veszi a „tény”, „adat” és „bizonyíték” fogalmainak terminológiai pontatlanságát a magyar kriminalisztikában és büntetőeljárásban. Feltárja az 1950-es évek magyar büntetőeljárási jogalkotásában bekövetkezett szemléletváltás elméleti hátterét, valamint annak hatását az adatszerzésre a formális nyomozással szemben. Az adatszerzés, a büntetőeljárási nyomozás, a tényfeltárás és a kriminalisztikai felderítés definiálása és elkülönítése után amellett érvel, hogy a formális nyomozás ritkán, ha egyáltalán hozzátesz bármit is az adatszerzéssel elért ismeretekhez.