(untitled) (Belügyi Szemle, 2011)
A közlekedési jogban új intézményként jelent meg az objektív felelősség. Ez a jármű üzemben tartóját állítja a jogi felelősség középpontjába. Az új szabályozás fokozatokat és fix összegű bírságokat vezetett be, valamint innovatív módon előírja a jogsértések technikai eszközökkel történő dokumentálását. Az objektív felelősség immár két éves múltra tekint vissza, és időközben hiányosságai is felszínre kerültek. Bár az Alkotmánybíróság tavaly döntést hozott a kérdésben, továbbra is több olyan pont van, ahol a közlekedésbiztonság érdekében korrekciókra van szükség. A szerzők felhívják a figyelmet a jogharmonizáció lehetséges területeire.