(untitled) (Belügyi Szemle, 2018)
Az egyesült királyságbeli Bournemouth Egyetemen oktató Anna Feigenbaum könyve a jogvédő szemüvegén keresztül vizsgálja az első világháborúban harcigázként bevetett vegyületek rendvédelmi alkalmazását. A nem titkolt jogvédői attitűd hátránya, hogy egyoldalúvá teszi az amúgy értékes művet, nem fordítva kellő figyelmet a rendvédelmi szempontok bemutatására. A 218 oldalas könyv a témában kutató, aktívan publikáló, illetve szakértőként a médiában rendszeresen felbukkanó szerző első önálló monográfiája, amely a könnygázzal és a katonai-ipari komplexum hoztartozó gyártókkal, illetve kereskedőkkel kapcso latos ismereteket, valamint a vegyi anyagok tüntetésekre gyakorolt hatását mutatja be nyolc fejezeten keresztül.