(untitled) (Belügyi Szemle, 2020)
A kormány a belügyminiszteren keresztül irányítja 2014 óta a vízügyi igazgatási szerveket, amelyek Magyarországon elsődlegesen felelősek a vízgazdálkodásért. A vízügyi ágazat szervezeti fejlődését nem kis túlzással egészen az Árpád-korig vissza tudjuk vezetni. A tanulmányban a vízügyi ágazat szervezeti fejlődése kerül bemutatásra, különös tekintettel az államháztartásban elfoglalt szerepére.