(untitled) (Belügyi Szemle, 2019)
Howard B. Gill kilencven évvel ezelőtt az Egyesült Államok Massachusetts államának Norfolk városában egy új börtön fizikai és büntetőfilozófiai alapjait rakta le, amely a mai napig is működik. A börtön alapítójának büntetésről alkotott kriminálpedagógiai nézetei és az azok alapján létrehozott fogvatartotti tanács, valamint a kialakított fogvatartotti alkotmány működése időtálló, egyszersmind a jövőbe mutató. E példát mutatja be a szerző.