(untitled) (Belügyi Szemle, 2019)
A hazai bűnügyi statisztika adatai szerint a regisztrált bűncselekmények száma látványosan csökkent az elmúlt néhány évben. A 20. század végi, a rendszerváltást követő időszak dinamikus emelkedése és a rekordokat döntő bűncselekményi számok már a múlt homályába vesznek. A szerző a magyarországi kriminálstatisztikai adatok csökkenésének okait vizsgálja a 2013-óta eltelt időszakban.