(untitled) (Belügyi Szemle, 2019)
Ebben a cikkben megvizsgálom a régi és a hatályos magyar büntetőeljárási törvény bizonyítási tilalmakra vonatkozó rendelkezéseit. A jogszabály elemzés célja egyrészt megállapítani, hogy a 2018. július 01-én hatályba lépett törvény mennyiben változtathatja meg a korábbi nyomozási gyakorlatot, másrészt felmerülhetnek-e jogértelmezési problémák a jogalkalmazók körében. Az elemzéshez gyakorlati példákat hoztam, melyeket több mint 20 éves bűnügyi nyomozói és vizsgálói múltamból merítettem. Az elemzés alapján megállapítottam, hogy a törvényi szabályozás egyértelmű és nagyrészt alkalmazható, azonban bizonyos tekintetben kiegészítésre vagy további értelmezésre szorul.