(untitled) (Belügyi Szemle, 2019)
A 21. századi innovációs trendek elérték a kriminalisztikát is, új és újabb eszközök állnak a bűnüldözés szolgálatába. Ahogy minden korszakváltás során, itt is felmerülhet a kérdés. Mennyire megbízhatóak ezek az eszközök, felváltják-e a korábban alkalmazott eljárásokat, technikai apparátust? Kell-e további fejlesztésekbe fektetni az időt, energiát, pénzt, vagy a megszokott módszereket kell napjainkhoz igazítani? Az emberiség évszázadok óta alkalmazza különböző feladatok ellátására a kutyákat, ezzel kapcsolatban a felderítési munkát is régóta végzik a négylábúak. Felmerül a kérdés, vajon szükséges-e műorrokat, analitikai műszereket fejleszteni, hogy megfeleljünk a kor kihívásainak? A tanulmány ezekre a kérdésekre keresi a választ és a meglévő ismeretekkel támasztja alá azokat.