(untitled) (Belügyi Szemle, 2019)
A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium alapfeladata a rendőrség végrehajtó állományának nappali rendszerű oktatás keretében történő képzése. Természetesen ezen feladat mellett számos olyan tanfolyamot, tréninget, továbbképzést folytatunk, amely hozzájárul a végrehajtásban dolgozók ismereteinek naprakészen tartásához. A 2018-tól iskolánk szervezésében folyik a dél-alföldi régióban dolgozó alosztályvezetők továbbképzése, amely képzés az elmúlt időszak visszajelzései alapján sikeres és népszerű az érintett munkatársak körében. Iskolánk mindig figyelmet fordított arra, hogy a kötelező tananyagon kívül valamilyen aktuális, az adott kérdést több oldalról megvilágító, gyakorlatias ismereteket is nyújtson a képzésben résztvevőknek. A médiában gyakran látunk olyan képeket, amelyeken a bírósági végrehajtás eredményes megvalósítása érdekében rendőri segítséget vesznek igénybe. A társadalom szempontjából ez rendkívül megosztó is lehet, és teljesen nyilvánvaló, hogy az ebben résztvevő munkatársainknak sem ez a legkedvesebb rendőri feladat. Ezt megfelelő higgadtsággal kell kezelni és alapos felkészülést igényel minden résztvevő számára. Ezt hivatott segíteni a következő oldalakon található összefoglaló, amelyet egy előadás keretében a bűnügy és a közrendvédelem területén dolgozó alosztályvezetők a képzés keretein belül meghallgathattak jelen sorok szerzőjének előadásában.