(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
A vagyonvisszaszerzésen belül a kurrens témák közé tartozik a virtuális fizetőeszközök (például kriptovaluták) felderítésének és lefoglalásának területe. Ez olyan terület, amivel a vagyonvisszaszerzésben járatos szakemberek közül is csak kevesen foglalkoznak, mivel a hagyományos nyomozati cselekményektől gyökeresen eltérő ismereteket követel. A statisztikai adatok alapján látható, hogy a virtuális fizetőeszközök terjedése különösen a szervezett bűnelkövetői csoportok körében ölt egyre nagyobb méretet. A sikeres rendészeti fellépés érdekében ezért nélkülözhetetlen, hogy az érintett hatóságok állománya köréből minél többen birtokában legyenek az ezzel kapcsolatos speciális ismereteknek.