(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
Egy jól működő ország biztonságához közigazgatási és védelmi irányítási rendszer szükséges. A szerző bemutatja a magyarországi katasztrófavédelmi szervezeti rendszer működését és tevékenységi rendszerét, különös figyelmet fordítva a közigazgatás hatékonyságát javító okos eszközök vizsgálatára. A szerző bizonyítja kutatásában, hogy az okos eszközök és technológiák használata hozzájárul a károk, a katasztrófakockázat csökkentéséhez és a katasztrófák megelőzéséhez. A szerző az alkalmazott kutatási módszerek alapján bizonyítja, hogy a megfogalmazott problémák miatt az egyre növekvő számú ellenőrzés és az egyre növekvő információs társadalmi elvárások megkövetelik, hogy intelligens eszközökkel és technológiákkal segítsük a katasztrófavédelmi hatóságok munkáját a biztonsági tényezők erősítése érdekében.