(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
A cikk a magyar áldozatsegítési rendszer sajátosságaira reflektálva röviden ismerteti annak szervezeti rendszerét és az állami áldozatsegítő szolgáltatásokat, továbbá ismerteti a rendszerrel kapcsolatban korábban megfogalmazott kritikákat. Erre alapozva vizsgálja a dél-dunántúli régióban megjelenő legjobb áldozatsegítő gyakorlatokat. Ennek keretében kitér a 2026-ig valamennyi megyeszékhelyen létrehozandó Áldozatsegítő Központok szerepére a pécsi Áldozatsegítő Központ bemutatása útján, ismerteti a Tolna megyei rendőrség és a kormányhivatal által működtetett áldozatsegítő rendszert, és részletesen bemutatja a Somogy megyei rendőrség által kialakított áldozatsegítő rendszert, amely az országban jelenleg egyedülálló kezdeményezés.