(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
Nyomozókkal végzett kísérletünk eredményeiből kiderült, hogy a csak kognitív élményként megélt intenzív kíváncsiság gátolja a gyanúsított nézőpontjának figyelembe vételét. A nyomozók ekkor azt gondolják, hogy amit ők tudnak, azt a gyanúsított is tudja. Az elfogultság e formája a nyomozati információk értékelését torzíthatja.