(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
A társadalom egészére, ezáltal a bűnelkövetői magatartásokra és a bűnüldözés eszköztárára kiható változások törvényszerűen felvetik a korábbi kriminalisztikai módszerek és elméletek szükségszerű újragondolását. Ebben a formálódó rendszerben kiemelt szerephez jut a kriminalisztika fókuszának is tekinthető azonosításelmélet. A tanulmány több kérdés megfogalmazásával világít rá az aktuális problémafelvetésekre. Elveti az azonosítás elméletének önállóan létező fogalmi és tartalmi egységét, rámutat a kriminalisztikai elméletek szoros összekapcsolásának szükségességére, felhívja a figyelmet egyes fogalmak hibásnak tűnő használatára, széles skálán értelmezi a tartalmi elemeket, majd újabb definíció kidolgozására tesz javaslatot.