Az integritásirányítás lehetséges modelljei (Belügyi Szemle, 2021)
Egy szervezet az integritásirányítás milyen modelljét alkalmazva képes leginkább elérni, hogy dolgozói minden körülmények között a szervezeti értékrendnek megfelelő döntéseket hozzanak? – erre a kérdésre keresi a cikk a választ. A modelleket egyrészt aszerint csoportosítja, hogy az integritásirányítási rendszer miként kapcsolódik a belső kontrollrendszerhez, másrészt megkülönbözteti a modelleket aszerint, hogy a szervezeti kultúra mennyire mozdult el a szabályalapúságtól a küldetésvezérelt és a hivatástámogató értékkövetés irányába. A cikk felvázol több lehetséges modellt, ismertetve lényeges tulajdonságaikat és célszerű alkalmazási területüket.