Egyes külföldi országok rendőrképzésében alkalmazott didaktikai módszerek (Belügyi Szemle, 2021)
A tanulmány – az egyes külföldi országokban elvégzett kérdőíves felmérés adatai alapján – azt vizsgálja, hogy a rendőrtiszthelyettes-képzésben milyen didaktikai módszereket alkalmaznak, mennyi időt fordítanak a képzésre, hány főből állnak a tanulói csoportok, hogyan alakul az elmélet-gyakorlat aránya. Abból a szempontból is elemzésre kerülnek az adatok, hogy az egyes országokban a rendőrképzés során figyelemmel vannak-e a különböző generációkra, alkalmaznak-e okos eszközöket, valamint vizsgálat alá kerül a képzésekhez kapcsolódó személyi és tárgyi feltételek rendelkezésre állása és minősége.