Közösségi mediációk hatása a gyakorlatban, két önkormányzati esettanulmány elemzésén keresztül (Belügyi Szemle, 2021)
A tanulmány két magyarországi közösségi mediáción keresztül mutatja be az egyre inkább elterjedőben lévő települési mediációt, mint jó gyakorlatot. Elemzi a közösségi döntéshozatali folyamatok elméleteit és gyakorlati kialakulásának folyamatát. Bemutatja a közösségi mediációk minden egyes gyakorlati fázisát, valamint elemzi annak gyakorlati hatásait. Összeveti más döntéshozatali formákkal és kiemeli, a közösségi mediáció egyértelmű előnyeit, mind a vezetőség, mind az adott közösség számára. Két gyakorlati esettanulmány folyamatának bemutatása során két modellprojekt kerül részletes elemzésre az önkormányzati döntéshozatali szervek, a civil szervezetek, valamint a helyi lakosság szemszögéből. Mindkét bemutatott esetben más és más közösségi problémát sikerül megoldani ugyanazon eljárási protokoll keretein belül.