Kutatásokkal az emberkereskedelem ellen (Belügyi Szemle, 2022)
Cél: Az elmúlt két év során több előremutató kutatás is zajlott az emberkereskedelem elleni küzdelem területén. Az esszé bemutatja a kutatások hatókörét, a főbb eredményeket és megállapításokat, ezáltal is ösztönözve a szakmában dolgozókat és a szélesebb közönséget az elkészült kiadványok tanulmányozására.Módszertan: A fenti cél érdekében három könyvismertetőt adunk közre.Megállapítások: A kutatásoknak köszönhetően megbízható, tudományos eredményeken alapuló szakmai háttér segíti az emberkereskedelem elleni fellépés kormányzati intézkedéseinek meghatározását.Érték: Az említett kutatások feltárták az áldozatsegítő rendszer fejlesztési pontjait, hozzájárultak az emberkereskedelem jelenségének mélyebb megértéséhez.