A biztonságtudatosság fogalma, annak fejlődése a nemzetbiztonság, a terrorizmus elleni küzdelem és a magánbiztonság szempontjából (Belügyi Szemle, 2022)
Cikkükben a szerzők, összehasonlító megközelítést alkalmazva, bemutatják a biztonságtudatosság aktuális kérdéskörét. Ennek során a biztonság fogalmából indulnak ki, majd áttérnek a biztonságtudatosság fogalmára, és a nemzetbiztonsági szolgálatok vonatkozásában vázolják fejlődésének jelentős mozzanatait. Ezt követően röviden felvillantják a rendőri bűnmegelőzést, majd áttérnek a biztonságtudatosítás terrorelhárítási szempontú ismertetésére. A cikk a téma magánbiztonsági szempontú bemutatásával, és egy nemzetközi környezetből vett esettanulmánnyal fejeződik be. Az összegzésben a szerzők hitet tesznek amellett, hogy a hasonló módszertanon túl, a nemzetbiztonsági, terrorelhárítási és magánbiztonsági biztonságtudatosság egymást támogatja és kiegészíti.