A Rendészettudományi Kar további fejlesztésének főbb irányai (Belügyi Szemle, 2022)
Cél: Az elmúlt években a Rendészettudományi Kar jelentős fejlődésen ment keresztül. Ez a folyamat tovább folytatódik, a szervezet tevékenysége további jelentős megújulás előtt áll. A tanulmány a változó környezet hatásaira adott válaszokat és a további fejlődés legfontosabb irányait mutatja be.Módszertan: A tanulmányban röviden áttekintésre kerülnek a kar jelenlegi tevékenységének főbb jellemzői, helyzetképet adunk a jelenről, bemutatásra kerülnek a jövőbeni fejlődés főbb irányai.Megállapítások: A folyamatosan változó szakmai környezetben a kar fejlesztése – és ezzel együtt – a rendészeti felsőoktatás is fejlődő rendszert képez. A tanulmányból az olvasó képet kap a Rendészetudományi Kar fejlesztési terveiről, a rendvédelmi szakemberek jövőbeli felkészítésének módszereiről és az oktatás újdonságairól.Érték: A tanulmány témakörében fellelhető irodalom hiányos, a fejlesztéssel kapcsolatos tervek korábban nem kerültek publikálásra, ezekről kizárólag ebben a tanulmányban olvashat az olvasó. A műben szereplő megállapítások, feladatok, következtetések a rendvédelmi képzésekkel foglalkozó szakemberek tevékenysége során hasznosítható információkat tartalmaznak.