Digitalizáció - kompetencia és összefüggései (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: A szerző tanulmányában a digitális világ kialakulásával kapcsolatban a szervezetekre és az egyénekre gyakorolt hatásokat kívánja bemutatni. Fontosnak tartja a környezet, a szervezet és az egyén hármasának összefüggéseit bemutatni.Módszertan: A tanulmányban a vizsgált téma változtatásának szükségességét a vezetői kompetenciával kapcsolatos fogalmak meghatározásán keresztül, a kutatási módszerek széles körének felhasználásával mutatja be a szerző.Megállapítások: Az általános fő kompetenciák leírásán keresztül szemlélteti a digitális kompetencia kialakulását, fejlődését, valamint a szervezet jövője szempontjából kiemelten fontos vezetői kompetenciák változását.Érték: A szerző ebben a tanulmányban felhívja a vezetők figyelmét arra, hogy a mai szervezetek fenntarthatósága és versenyelőnye attól függ, hogy képesek-e alkalmazkodni a változó környezet által diktált feltételekhez.