A globalizált bűnözés (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: A tanulmány célja dr. Istvanovszki László könyvének ismertetése azzal a céllal, hogy a potenciális olvasó – az író megközelítésében – megismerje a globalizált bűnözést, annak egyes szegmenseit.Módszertan: A cikk az ismertetett könyv elemzése alapján készült.Megállapítások: A könyv a 20. századot, a globalizált világ kialakulásának időszakát mutatja be. A szerző bűnügyi nézőpontból elemzi, hogy ebben a folyamatban milyen szerepe van az immár globális viszonylatban működő bűnözésnek.Érték: A recenzió bemutatja és értékeli dr. Istvanovszki László 2021-ben megjelent A globalizált bűnözés című könyvét.