Paradoxonok a kriminológiában: (Korinek László könyvének ismertetése) (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: A tanulmánykötet célja a kriminológiában, a büntető igazságszolgáltatásban, a rendőrség működésében, a büntetés-végrehajtásban és a jogrendszerben meglévő paradoxonok feltárása, bemutatása.Módszertan: A szerző széles körű hazai és nemzetközi szakirodalom, valamint kutatási eredmények alapján mutat rá a vizsgált területeken érvényesülő ellentmondásokra.Megállapítások: A kötet különböző témákkal foglalkozó tanulmányaiban közös, hogy közvetve vagy közvetlenül utalnak a szabadság és biztonság közötti ellentmondásra a demokratikus társadalmakban. A szerző álláspontja, hogy a kriminológia a társadalmi összefüggések feltárásával hozzájárulhat az ellentmondások jogállami követelményeknek megfelelő feloldásához, a kriminalitással kapcsolatosan a leegyszerűsítő nézetek ellensúlyozásához.Érték: A könyv témagazdagságával, a szerző kritikai elemzéseivel gazdagítja a magyar kriminológiai gondolkodást.