A koronavírus-járvány hatása a magyar közigazgatásra, különös tekintettel a pártfogó felügyelői eljárásokra (Belügyi Szemle, 2024)
Cél: A tanulmány célja a COVID–19-járvány, valamint a járványügyi intézkedések hatása a pártfogó felügyelők munkavégzésére. A világjárvány hatására milyen változások következtek be a közigazgatás működésében, ezen belül a pártfogói feladatok hatékony ellátásban.Módszertan: A téma feldolgozása leíró jellegű kutatás, amely a rendelkezésre álló tanulmány és módszertani útmutató szerint készült. A szerző véleménye szerint az ilyen tanulmány minimalizálja az elfogultságot és maximalizálja a megbízhatóságot.Megállapítások: A járvány következtében számos megoldandó feladat jelent meg, ami megkövetelte az állam azonnali realizációját a hatékony és gördülékeny munkavégzéshez.Érték: A téma tudományos továbbgondolása, a szabályok aktualizálása indokoltnak látszik, hiszen nem kizárt, hogy a jövőre nézve is kerülhetünk hasonló helyzetbe.