A német rendőrségek irányítási rendszere (Belügyi Szemle, 2024)
Cél: A publikáció célja bemutatni a német rendőrségek irányítási rendszerét, az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat, az ország rendőrségeinek szervezeti felépítését, s adatokat szolgáltatni a létszám és működés vonatkozásában.Módszertan: A kidolgozás a hivatalos rendőrségi közleményeken, a működési okmányokon, rendőrségi törvényeken és az egyes szervezeti elemek honlapjain elérhető adatokon alapszik.Megállapítások: Németország eltérő államigazgatási rendszere a magyarországitól eltérőbb jellegű megközelítést igényel a rendőrségi feladatok biztosításában. Ezt a publikációban bemutatott módszerek, szervezeti megoldások eredményesen biztosítják. Az ottani eljárások feltehetően részben hazánkban is hasznosíthatóak.Érték: Az olvasó megismerhet egy, a magyarországihoz képest viszonylag bonyolult felépítési és működési-irányítási rendszert, amely igazodik Németország szövetségi köztársasági jellegéhez.