A Módszertani kézikönyv a kreatív tanuláshoz című szakkönyv könyvismertetője (Belügyi Szemle, 2024)
Cél: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói és munkatársai által a Kreatív Tanulás Program keretében született Módszertani kézikönyv a kreatív tanuláshoz című kiadvány átfogó útmutatás a felsőoktatás oktatásmódszertani paradigmaváltásához. Gyakorlati kézikönyvként inspiráló és praktikus módszereket, azonnal alkalmazható megoldásokat kínál a kreatív tanuláshoz/oktatáshoz.Módszertan: A mű a tudományterület fontos kutatási eredményeire alapoz, ugyanakkor a hangsúlyt arra helyezi, hogy a mindennapokban, a tanítás során lehessen belőle ötleteket, javaslatokat meríteni. A kézikönyv fejezetei azonos módon építkeznek. Rövid bevezetés után ismertetik a várható tanulási kimenetet, majd a fejezet tartalmához kötődő legfontosabb kutatási eredményeket. Végül a mindennapi oktatásban is jól használható gyakorlatokat írja le, amelyek tudományterülettől függetlenül alkalmazhatók.Megállapítások: A kézikönyv világosan és érthetően mutatja be a felsőoktatás-pedagógia különböző területeit. Sok gyakorlattal, módszertannal, valamint különböző tanulásszervezési módok bemutatásával ad segítséget a napi felsőoktatási munkához.Érték: Az olvasó a könyv végére közel teljes képet alkothat arról, hogyan valósul meg a kreatív tanulás/oktatás a felsőoktatásban. A kézikönyv felkészíti az olvasókat az oktatói munka új oldalára, a hallgató centrikus, élményszerű, innovatív tanulás technikáinak magabiztos használatára.