Egy alternatív állam: a szicíliai maffia (Belügyi Szemle, 2025)
A hidegháború befejezése után a terrorizmus mellett a szervezett bűnözés is a biztonsági tanulmányok központi témájává vált. A szerző a szicíliai Cosa Nostra ideológiájának, szervezetének és struktúrájának példáján keresztül mutatja be, hogy a szervezett bűnözés hogyan integrálódhat a közigazgatásba.