A korrupció nyomozása (Belügyi Szemle, 2011)
A szerző alapos elemzést nyújt a korrupció – különösen a vesztegetés – felderítésének nehézségeiről. A vizsgált területek közé tartozik a közvetlen sértettek hiánya, az összejátszás sajátosságai, valamint a személyes bizonyítékok rögzítésének kérdése. Kiemelt hangsúlyt kap a közintézmények belső ellenőrzésének és pénzügyi kontrolljának jelentősége, továbbá a titkos információgyűjtés és a tanúk, illetve bejelentők kihallgatására szolgáló speciális módszerek alkalmazása.