Fókuszban a kilépés: „Hogyan térnek jó útra a bűnelkövetők?” (Belügyi Szemle, 2011)
Bár a bűnelhagyás csak az elmúlt néhány évtizedben került az akadémiai érdeklődés középpontjába, a témában jelentős elméleti és empirikus kutatások állnak rendelkezésre. E kutatási eredmények több büntetőpolitikai területen is gyakorlati alkalmazási lehetőségeket kínálnak. A bűnelhagyással kapcsolatos hazai kutatások még gyerekcipőben járnak, ezért a cikk összefoglalást ad a nemzetközi szakirodalom legfontosabb megállapításairól.