Megelőzhetők-e az iskolai ámokfutások? (Belügyi Szemle, 2011)
A megerősített biztonsági intézkedések elemzésén keresztül a cikk az iskolai lövöldözések hosszú távú megelőzési stratégiáira összpontosít. A szerző értékeli továbbá azokat a rövid távú beavatkozási lehetőségeket és nehézségeket, amelyeket közvetlenül a cselekmény előtt vagy azt követően alkalmaznak.