„Szolgaként jöttünk ide és forradalmárként távozunk.” Interjú a 80 éves Finszter Géza professzor úrral, a Magyar Tudományos Akadémia doktorával (Belügyi Szemle, 2025)
Finszter Géza, a hazai rendészettudomány, a kriminológia és a kriminalisztika ismert és elismert művelője, a rendészettan úttörőjeként számontartott tudós idén májusban ünnepelte nyolcvanadik születésnapját. A rendkívül gazdag tudományos és oktatói pályájából nehéz feladat lenne kiemelni a legjelentősebb állomásokat, pláne nem felsorolni azokat. A kiváló tudós eddigi életútjával, emberségével, szakmai teljesítményével követendő példát mutat mindannyiunk számára. Azt is bátran állíthatjuk, hogy a múlt érdemeinek említésén túl professzor úr tevékenysége a jelenről is szól, ami miatt a szakmai közösség, az egyetemek, a tanítványok mind tisztelik, példaként állítják, követendőnek tartják. Dr. Finszter Gézával Dános Valér főszerkesztő és Krenner József felelős szerkesztő beszélgetett.