Ombudsmanok a gáton (Belügyi Szemle, 2011)
A tanulmány szerzője, az országgyűlési biztos, áttekintést nyújt az ombudsmani vizsgálatokról, amelyek az árvizek, belvizek és egyéb természeti katasztrófák megelőzésével, az állami kötelezettségekkel, a kármegelőzéssel és a pénzügyi rendezéssel kapcsolatos eljárásokra terjedtek ki. A cikk ismerteti a 2009-ben és 2010-ben lefolytatott vizsgálatokat, a korábbi biztos gyakorlatát, valamint egy 2011-ben indított speciális projektet, amely a természeti és ipari katasztrófák kezelésének alapjogi vonatkozásaira összpontosít.