Párhuzamos recenzió Ujvári Ákos: A jogos védelem megítélésének új irányai (Ad Librum, Budapest, 2009) és Belovics Ervin: A büntetendőséget kizáró okok (HVG-ORAC, Budapest, 2009) című könyvéről (Belügyi Szemle, 2011)
A recenzió nemcsak összefoglalja a közelmúltban megjelent két doktori értekezést, hanem a jogos védelemre összpontosítva összehasonlító és kritikai elemzést nyújt e két átfogó munkáról.