A régi büntetőjog néhány nyelvi maradványa (Belügyi Szemle, 2015)
Az 1913-ban megjelent tanulmánysorozatban a szerző, egy neves nyelvész, gyűjtést és magyarázatot ad a büntetőjogban használt kifejezésekről és szófordulatokról - amelyek nagy részét még mindig használják, még akkor is, ha nincsenek tisztában eredeti jelentésükkel. A cikk a tanulmánysorozat rövidített, a mai írásmód szerinti újraközlése, melyet Nánási László rövidített le és látott el jegyzetekkel.