A rendőrök felvételi eljárása a modern rendőrség jellemzői tükrében (Belügyi Szemle, 2018)
A modern rendőrségről, a modernizálás szükségességéről és lehetőségeiről jelentős mennyiségben születtek művek. Jóval kevesebb publikáció áll rendelkezésre a rendőrök kiválasztásáról vagy az alkalmassági kritériumokról. Ennek lehetséges okai közé a szolgálat viszonylagos rövid múltját (erről részletesen később lesz szó), valamint azt sorolom, hogy az újítások elsősorban belső szakanyagokban láttak napvilágot, nem pedig tudományos művekben. Úgyszintén kevés az olyan (naprakész) hazai szakirodalom, amely a kettő összefüggésének vizsgálatával foglalkozik. A dolgozatban arra keresek választ, hogy a magyar rendőrök jelenlegi felvételi eljárásában, követelményeiben megtalálhatók-e a modern rendőrség jellemzői.