A bizonyítékok ismeretelméleti megközelítéséről (Belügyi Szemle, 2018)
A szakirodalom a bizonyítás meghatározásánál ismer logikai, processzuális, pszichikai és ismeretelméleti megközelítést. E tanulmány elsősorban az ismeretelméleti megközelítést mutatja be, belefoglalva egyéb szempontokat is. A kriminalisztika megismerő tevékenység. A megismerés egyik leglényegesebb összetevője az ismeret, a tudás. A tudás platóni definíciója az igazolt igaz hit. (Hogy ezt a hitet ne keverjük a vallásos hittel vagy bármely elhitt dologgal, mondhatunk meggyőződést is helyette.) Az igazolás feltétele óv meg attól, hogy tudásnak tekintsük a véletlen ráhibázást az igazságra.