Arab nevek a rendvédelmi adatbázisokban – rendszerezés, értelmezés, átírás (Belügyi Szemle, 2019)
Az arab kultúra fokozott európai megjelenése hazánkat újszerű kihívásokkal állítja szembe. Ezek szerteágazó területeket ölelnek fel a bűnüldözés területén. Ahhoz, hogy a migrációhoz köthető kihívásokkal meg tudjunk birkózni, elengedhetetlen, hogy a rendvédelmi szakemberek bizonyos szintig ismerjék az arab kultúrát és gondolkodást, értsék az arab nevek struktúráját, rendszerét, valamint legyenek tisztában a névátírási problémakörrel. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy munkájukat a lehető legproduktívabban tudják végezni a lehető legkisebb hibázási aránnyal.