Közösségi tervezéssel a biztonságos terekért (Belügyi Szemle, 2019)
A biztonság mindenki számára fontos, alapvető szükséglet, a lakókörnyezetünkben különösen igaz ez. Éppen emiatt a lokális közösségek szerepe a globalizáció ellenére továbbra is jelentős. A lakókörnyezeti, kerületi, városrészi közösségek építésének, erősítésének kiváló terepei a közösségi terek, amelyek lehetnek külés beltériek egyaránt. Az építészeti bűnmegelőzés eszközeit felhasználva ezen terek a részvételi módszertan alkalmazásával, a megfelelő tervezéssel és a lakosság bevonásával biztonságossá válhatnak.