Rendészeti képzés és a közlekedésrendészet egyes kérdései Szlovákiában (Belügyi Szemle, 2020)
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának Közbiztonsági Tanszéke és a Pozsonyi Rendőrakadémia Rendészettudományi Tanszéke (Akadémia Policajného zboru v Bratislave, Katedra policajných vied) az elmúlt évek során jól működő informális kapcsolatban állt egymással. Kölcsönös konferencia meghívások, publikációk megjelentetése, egymás intézményeibe történő látogatások történtek, és a jövőre nézve is tervben vannak hasonló események mindkét tanszék munkatársai részéről. Jelen tanulmányunkban ezen kiváló kapcsolat állomásaként a 2018 májusában lezajlott szakmai látogatás tapasztalatainak rövid bemutatására vállalkoztunk.