A 2015 évi menekültválság hatása a magyar büntetőpolitikára (Belügyi Szemle, 2020)
Tanulmányom megvizsgálja a magyar migrációkezelést a bűnügyi politika és az elrettentés elméletének keretében. A magyar közszolgálati testületek kétféle feladatot látnak el, mivel az adott helyezettel összhangban kell cselekedniük, és fel kell készülniük a migráció jövőben elvárt hatására. Ráadásul mindezt a lakosság elvárásainak teljesítése és a közbiztonság fenntartása mellett. Bemutatom azt a változást, amely a magyar közszolgáltatási testületekben, a közigazgatásban, a rendészeti szervekben és a magyar fegyveres erőkben a 2015 évi tömeges migráció eredményeként lezajlott. Vizsgálatom középpontjába a rendőrséget és a közigazgatást helyeztem, de figyelemmel voltam a kiegészítő rendészeti szervekre is.