Az uniós migrációs adatgyűjtési rendszerek interoperabilitása (Belügyi Szemle, 2020)
A tanulmány célja az uniós vándorlásstatisztikai adatgyűjtő rendszerek, illetve az adatgyűjtéseket elrendelő jogszabályi háttér ismertetése. A tanulmány tárgyalja az Európai Unióban jelenleg fennálló párhuzamos adatgyűjtési gyakorlatot és kialakulása okát. A cikk célja továbbá a bel- és igazságügyi együttműködéssel összefüggő interoperabilitást lehetővé tevő rendeletek és ezeknek az adatlekérésre, illetve adatgyűjtésre gyakorolt hatásának ismertetése. Zárásként a cikk szerzője javaslatot fogalmaz meg egy hatékonyabb uniós adatgyűjtő rendszer kialakítására az aggregált vándorlásstatisztikai adatgyűjtésekkel összefüggésben.