A büntetés-végrehajtási szervezet védekezése a koronavírussal szemben (Belügyi Szemle, 2020)
A büntetés-végrehajtási szervezet a fogvatartottak és a személyi állomány egészségének és életének biztonsága érdekében, gyorsan reagálva, saját helyzetét értékelve alakította ki védekezési rendszerét. A szakmai döntéshozók, a társadalom pozitív értékítélete a parancsnoki és a személyi állomány számára visszaigazolta az elmúlt időszak során a járványügyi helyzetben tanúsított törvényes, szakszerű és elkötelezett feladatellátás eredményeit. A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb tanulsága, hogy addig, amíg nincs igazoltan hatásos vakcina, a felelősségteljes viselkedés, ezzel összefüggésben pedig a javasolt, megelőzést célzó intézkedések betartása a legjobb védekezési eszközünk