Vezérőrnagy, tudós, professzor, pilóta: Interjú a Szent-Györgyi Albert-díjas prof. dr. Blaskó Béla nyugállományú rendőr vezérőrnaggyal 70. születésnapja alkalmából (Belügyi Szemle, 2020)
Prof. dr. Blaskó Béla nyugállományú rendőr vezérőrnagy augusztus hónapban töltötte be 70. életévét. Eme jeles alkalomra ünnepi kötet került kiadásra, amelyben barátai, pályatársai és tisztelői foglalták írásba emlékeiket és gondolataikat. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr az életút összegzéseként így fogalmaz köszöntőjében: „Több évtizedes főiskolai és egyetemi, tanári pályaút, a repülés szeretete, a zene iránti vonzódás, sikeres ügyvédi pálya”. Dr. Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora méltatásában kifejti: „Tábornok úr neve, a jelenlegi és volt hallgatók között is, egyaránt fogalom”, majd így folytatja „Küldetésének, hitvallásának tekinti a rendvédelmi tisztek megfelelő szintű felkészítését.” Dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány laudációjában így fogalmaz: „Munkássága megmutatja, hogy kitartással, szorgalommal, tanulással és a haza szolgálatával az ember a szakma csúcsát elérheti, olyan képességekre tehet szert, amely kivívja a témában jártas szakemberek elismerését és személyiségét pótolhatatlanná teszi a szakmájában.” Dr. Dános Valér nyugállományú rendőr vezérőrnagy, egyetemi magántanár köszöntő szavaiban ezt írja: „A tekintély és tisztelet csak akkor van meg, ha jelen van a tanárnál a szakmai tudás, a felkészültség, a kiváló előadókészség, a következetesség és az igazságosság. E kompetenciák megléte miatt válhattál a legrespetábilisabb személlyé tanítványaid körében.” A 68 éves Belügyi Szemle eme interjúval köszönti a 70 éves Blaskó Béla professzor urat. Az interjút dr. Szabó Csaba rendőr alezredes készítette.