Se veled, se nélküled – a pénzbüntetés és a kiutasítás kötelező együttes kiszabásának problémái (Belügyi Szemle, 2021)
A magyar büntető törvénykönyv szerint nincs lehetőség arra, hogy a bíróság egyidejűleg pénzbüntetést és kiutasítást is kiszabjon ugyanazzal az elkövetővel szemben. Emellett ugyanakkor mind a pénzbüntetés, mind a kiutasítás kapcsán létezik olyan törvényi rendelkezés, amely e büntetések kiszabását kötelezővé teszi. Jelen tanulmányban a probléma felvázolását követően bemutatom az ellentmondásos joggyakorlatot, majd a jogalkotó kísérletét a megoldásra. Végül, az ellentmondás megnyugtató kiküszöbölése érdekében, megfogalmazom saját de lege ferenda javaslatomat.Érkezett: 2020. november 9. Elfogadva: 2020. november 24.